Vilya, min lilla konstnär

När barnen utvecklas och lär sig nya saker blir man så stolt så att tårarna sprutar. Vilya ritar och målar hela tiden. Och då menar jag verkligen HEEELA TIDEN. Hennes pennor, kritor och papper ligger framme på hennes lilla bord i vardagsrummet så att hon ska kunna ha tillgång till det så fort hon vill. Och där sitter hon nästan hela tiden när vi är hemma. Det är oftast pappret som får färg på sig, eftersom jag varit noga med att lära henne det, men trots det så fick jag skura mattan idag efter att hon hade fått utlopp för sin kreativitet på den. Unge! Hur som helst så lärde hon sig idag att rita gubbar. Hon har ritat fina solar ett tag nu men så idag var det gubbar som gällde. Hon vill gärna att vi ska rita huvud med ögon och mun först så att hon kan rita kroppen med ben och armar och sen håret. Men hon kan rita huvudet också om man ger henne tiden. Så duktig!!!Till Sara

Vi lever ju i ständiga renoveringsprojekt här hemma. Inte så illa så att arga snickarn måste rycka ut, men ändå ständiga projekt. Senast var det källaren som fick sig en omgång. Det är fortfarande inte färdigt men ändå en klar förbättring mot hur det såg ut innan. Tyvärr har jag inga före bilder. Men så här ser det ut nu, Sara. ;-)

Som sagt...mycket kvar. Men ändå en lång bit på väg. :-)

Tävling

Ett mumsigt smoothierecept:

Hallonsmoothie med citron

 Du behöver:

Mixer, citruspress, en vass kniv

Ingredienser:

  • 100g hallon
  • ½ citron
  • agavesirap (eller annat att söta med)

Så gör du:

Pressa citronen till juice. Mixa hallonen med juicen till en slät smoothie. Späd eventuellt med lite vatten om det behövs. Servera!

Resultat:

En frisk blandning av sött och surt. Perfekt!Det jag tävlar om är ett mellanmålspaket från Reztart.se och själva tävlingen hittar ni självklart hos Millah! :-)

Skrivkramp

Delar med mig av den bästa låten som finns just nu istället.Tävling

Jag fortsätter att tävla hos Millah! Om ni inte har kollat in hennes sida ännu så gör det, massor med roliga tävlingar som man kan vara med i. :-) I just den här kan man vinna löshår vilket jag verkligen vill vinna. Vad kul det vore att lite snabbt kunna få längre hår plötsligt. Å, jag hoppas att det blir jag som vinner!

TävlingJag tävlar hos Millah om ett fint Te-paket. Hoppas att jag vinner! :-) Paketet kommer ifrån mysiga lilla webshopen Brunkullans temakerska. Ett mysigt ställe i cybern som jag rekomenderar!

Davide älskar sina små ledare

Mitt lilla frö

Fredag


Jag som aldrig fångar Silas på bild när han är glad. Men nu har jag gjort det.
Tricket är att låta Vilya stå brevid mig, då flinar han upp sig ordentligt.


Jag undrar lite varför Vilya sorterar ut sina klossar i färger när hon leker. Alltid blir det ett vitt torn, eller ett svart torn eller som i morse ett rött torn. Det är intressant med barnens beteendemönster.

Om jag kunde så skulle jag...

Art by Fafnir Tattoo & Piercing ParlorAng Fre 13/11 2009

Hej

Vi har kokat ihop ett dundererbjudande på Art by Fafnir Electric Tattoo Kungsholmen och Södermalm.

Nu på fredag är det fredag den trettonde och finns det egentligen en bättre dag att gadda sig på ?

Våra tatuerare har ritat några fina motiv, i sin egen stil, med fredag den 13:de-tema, som vi tatuerar... till Kraftigt Rabatterade priser. Även siffran 13 gäller här.

Priser mellan 13 kr och 1300 kr!

Naturligtvis kan du komma och tatuera ”vanliga” drop-in motiv som vanligt.

Så, som vanligt, först till kvarn!
Ses fredagen den 13:de

Med vänlig hälsning

Art by Fafnir Electric Tattoo Crew

Art by Fafnir Electric Tattoo
KUNGSHOLMEN
Grubbensringen 10
112 69 STOCKHOLM
Metro: Rådhuset, Fridhemsplan
Opening hours: Weekdays 12-19
Phone: 08-642 47 95

SÖDERMALM
Borgmästargatan 3
116 29 STOCKHOLM
Metro: Medborgarplatsen
Opening hours: Weekdays 12-16
Drop-in Tattoos: Fridays 12-16
Phone: 08-526 900 25
Läs mer

Silas säng = dödsfälla!

Zappade på tvn i morse och hamnade på Doctors, ni vet det amerikanska programmet med en läkarpanel som svarar på tittarfrågor. Ett av ämnena som togs upp var plötslig spädbarnsdöd och speciellt hur barnens spjälsängar ser ut och vilka farligheter som kan gömmas där i. Det fanns två sängar på scenen, en som var överhopad med filtar och gosedjur och gud vet allt och en där det bara var madrass med lakan och en bebis i en sån där sovsäck. Nattlinnessäck. Ja, skitsamma, jag kommer inte på vad det heter nu. Det var såklart den sistnämnda som var den korrekta. I den andra fanns det en miljon saker som kunde orsaka dödsfall för den lille. Till och med spjälskyddet fick inte vara för tjockt för bebisen kunde minsann trassla in sig och fastna mellan och en massa grejer, menade läkaren. Jag tittade på min lillekott och tänkte att om den där läkarpanelen hade tittat i hans säng så hade jag fått en smäll på fingrarna och stackars Silas hade fått sova utan sina älskade filtar på en madrass, i en sån där sovsäck. Han skulle helt enkelt aldrig kunna somna överhuvudtaget. Jag tyckte personligen att den där kala sängen var lite märklig eftersom bebisarna faktiskt kommer från ett ställe där det är varmt och trångt. Inte luftigt, kalt och kallt. Det måste ju finnas något slags mellanting. Eller?För ni vet, nattrutinen är oändlig. Nappen ska stoppas i X antal gånger och det ska vara en filt på varje sida om huvudet så att han kan vända ansiktet mot varje filt ytterligare X antal gånger och så förstås ska den älskade Labanfilten vara runt kroppen och lite över ansiktet och gärna för att hålla i också. :-) Men självklart ligger han ju på rygg och vi kollar honom hela tiden så att han inte har hela ansiktet täckt av filtar. Vi är ju inga barbarer! Men eftersom han vill ha det så, så är det också så han får det. Vår lille prins.

Julkalender till mammaDet vill jag ha en. Från bodyshop.

Det bästa som finns

...är när Silas fångar min hand med sina två små och trycker den mot sitt ansikte. Kärleken svämmar över.

Föreningen för crappy mobilbilder


Vilya och Davide färglägger Bolt i målarboken.


Davide blir trött av aktiviteten.


Pappan får fint smycke av sina barn i farsdagspresent. Hårig är han också.


Liten svartvit prinsessa hälsar på oss på altanen och vill gärna följa med in. Hon kelas och spinner så att våra hjärtan går i tusen bitar. Hoppas att hon går hem snart så att vi slipper fundera på om vi ska kidnappa na´.


Har insett att ögonen behöver hjälp att fokusera. Hittar dom här snyggingarna på Synsams hemsida. Converse är visst märket...nu ska man bara få möjlighet till att göra en synundersökning. Inte det lättaste.

Den första snön

Ja, idag har det yrt lätta snöflingor i vinden. Det gör inte det just nu, men förut. Jag och Silas har feber och är skruttiga och Vilyans vattkoppor är där dom är. Så vi går inte ut i kylan. Jag måste säga att jag är imponerad över att vi har klarat oss så länge som vi har gjort ändå. Förra hösten när Vilya började på dagis hade vi en förkylning i månaden ungefär. Det var helt sanslöst. Jag ser verkligen fram emot nästa höst när dom båda ska börja på dagis. Eller inte. Geez...Men det är skönt att Vilya klarar av vattkopporna nu ändå. Silas kanske är för liten, jag vet inte hur det fungerar med så små. Vi får väl se om två veckor om han har smittats.

I går träffade jag en kvinna som gav mig lite energi. Det kändes bra. Hon kändes bra. Vi ska ses igen om 3 veckor. Fast jag känner att det börjar släppa nu. Det är inte alls så avgrundssvart som det var för några veckor sen. Himla skönt. Jag har bara några små demoner att tampas med just nu, till exempel att mjölken verkar sina vilket är en stor besvikelse. Dagtid är det i stort sett omöjligt att amma för Silas hinner bli vrålarg innan det kommer något. Väldigt annorlunda från när jag ammade Vilya. Då fanns det ju hur mycket som helst. Men nu får han en eller två flaskor om dagen för att han ska bli mätt och vara glad. Det är kluvna känslor kring det faktiskt. Men jag reder nog ut det med tiden. Han är ju 4 månader snart och då är det ju dags för lite kvällsgröt ändå. Men lite sorgset känns det faktiskt.

Jag saknar skolan också. Så mycket att det nästan är outhärdligt. Alla säger att jag ska vara glad för det eftersom det ger mig något att se fram emot, vilket ju stämmer. Men det får mig ändå att inte kunna njuta fullt ut av min mammaledighet. Jag önskar verkligen att jag hade kunnat hoppa på skolan till våren och att Marcus kunde vara pappaledig. Jag önskar överhuvudtaget att han kunde vara pappaledig. Det skulle vara nyttigt för honom och barnen och mig. Men men...det är inte så lätt i praktiken som det är i teorin tyvärr. Tänk om allt var lika lätt i praktiken som det är i teorin.

Nej usch, ångesttrist sjukstuga med grå höst utanför. Suck.

Vattkoppor och utveckling

Här hemma har vi sjukstuga. Vilya vaknade i går med prickar som bara går att ge diagnosen vattkoppor. Inte mycket att göra. Men hon är pigg och feberfri med inte så många prickar än så vi hoppas att hon kommer lindrigt undan.Och Silas har börjat springa fram i den fysiska utvecklingen precis som sin storasyster. Han har visat med kroppen länge nu att han tränar inför vändningen från rygg till mage och idag kom den första. Förra lördagen vände han sig från mage till rygg första gången också. Inte ens 4 månader gammal. Jesus. Men Vilya kröp ju när hon var 6 månader och gick när hon var 10 månader så jag är inte förvånad om Silas gör likadant. Det är roligt när det händer lite nya saker. Han är ju i och för sig inte nöjd på filten så långa stunder så vi får väl se hur det går med träningen. :-)Neheej...jag ska väl återgå till mina barn. Silas tycker visst att han har tränat klart i gymet och Vilya vill gosa i soffan. Det ser ganska inbjudande ut.