Vackert vintervitt

Juldagsafton

Vår planerade firaryra fick ett abrupt slut när mannen min blev kräkig idag. Isch. Men uppesittarkvällen och julafton gick i vanlig tradiotionsanda. Supermysigt! Och vilka julklappar sen..jisses..:) barnen är helt lyriska. Datorer, spel, filmer, duplo i mängder, tågbana, barbie, fiskspel, sängkläder...ja jag minns inte allt ens. Vilya tjöt av lycka vid varje paketöppning. Härligt att se. Varken hon eller Silas var rädd för tomten heller. Marcus var tomte här hemma på morgonen och vi misstänker att hon förstod att det var pappa..för när tomten kom till morfar tjatade hon om att pappa skulle vara tomte. :) Lyckat. Men jag tror inte att hon riktigt har förstått allt än ändå så vi får se hur det blir nästa år.
Jag fick allt jag önskade mig och massor mer. Fantastiskt.
Filten som jag trånat efter..:) plus ett par supersöta ulltofflor som ser ut som ballerinaskor. Jag känner mig som en prinsessa när jag ligger i soffan under filten och med tofflorna på ätandes praliner. :) Kan det bli bättre?
Och min älskade Marcus hade köpt dom här fina örhängena. Rock by Sweden liksom. :)
Jag är så glad! Min fina morfar hade gjort två tavlor till mig också, som jag faktiskt hade önskat mig men glömt bort, och dom tillhör verkligen favoritklapparna. Även vantarna som min kvistmormor stickat till mig och barnen var lycka. Det är ju något alldeles speciellt med klappar som är gjorda för hand. Jag har även fått två porträtt på barnen och ett par egenhändigt gjorda örhängen av en av dom finaste av vänner. :) Jag är så himla lyckligt lottad!
Nu är min sista önskan att mannen är matförgiftad och därför inte smittar oss andra med äckelkräks. Blä!

Dan före dopparedan!

Vi tycker om att köpa julklappar. :) Uppenbarligen. Ser fram emot barnens reaktion i morgon bitti när dom vaknar.
God Jul på er!!

Ebba <3 Vilya

Lördagsmys

Efter en fredag med galej är det skönt att ta igen sig i soffan. :) Det var en väldigt lyckad kväll igår med mycket trevligt sällskap. Allting var på en härligt lagom nivå, förutom skrattet som det var gott om, så jag känner mig alldeles nöjd med livet idag. Fantastiskt. Fylld med energi liksom. (undrar om Marcus håller med om det efter min lilla tupplur i soffan förut) Jag lyckades ro hem två små julklappar i julklappsspelet också även om det till en början såg ut som att jag skulle roffa åt mig hela högen. :) Synd för mig att det fanns flera faser i spelet...att vakna i morse, av sig själv, och sen få tid att morna sig innan barnen kördes hem av farmor var en lyx vi inte är vana vid. Man behöver verkligen dom här små luckorna att andas i för att orka var så bra man bara kan. Fick just tips om bandsläppen till Metaltown i juni och blev alldeles rusigt lycklig!! Vi bara måste dit!!

Dilemma

Ja, ett litet dilemma har jag minsann. Ska jag? Eller ska jag inte? To beee or not to beee? Det är jobbrelaterat och maler konstant i mitt huvud nu, men jag vet ju att det förmodligen kommer att lösa sig oavsett hur jag väljer. Släppa det gamla och satsa på det nya, lite osäkra? Eller hålla kvar vid det gamla och säkra? Och som vanligt när det gäller mig så har jag fler alternativ än det finns människa för. Det var ju det här med kloning? ;) Men som sagt...det löser sig ju.
I morgon är det julmys med arbetsgruppen på praktiken. Äta mat, dricka vin, spela julklappsspel, umgås med fina människor och sedan möta upp husbandet på Harrys eftersom han är på Statt och huserar bland julskinka och Jansson. :) Barnen är hos farmor och blir bortskämda och vi tar självklart tillfället i akt för lite vuxenkul. Det ser jag fram emot en hel massa. Men först har jag en arbetsdag framför mig med mycket skoj. Halvtidsbedömning bland annat. Det ska bli spännande. Iiik! :D
Ja..och så är jag ju förstås lite bebissjuk. Försöker tänka på innekisseri, trotsåldrar och vassa valptänder för att få bort pulserandet i hjärteroten. Det går så där, kan jag säga...:)
Nej, nu ska jag slå in julklappar och glo på Paradise Hotel.
God kväll, gott folk!

Jäkla kyla

Jag avskyr att frysa. Därför önskar jag mig mest av allt i hela denna värld en filt, och inte vilken filt som helst, plus ett par varma tofflor. Inte är väl det för mycket begärt??

Lucia

Jaha..så var det då elva nätter före jul. Jag känner mig lastgammal när jag tänker att tiden går så fort att jag inte hänger med, men så är det verkligen. Det är jul snart...Silas fyllde ju år i går...eller nej, i Juli...men hur gick det till? Drygt en ynklig månad kvar på den här praktikperioden och jag börjar redan bearbeta min enorma separationsångest. Lite avundsjukt tänker jag på praktikanten som ska komma i januari och tänker att jag gärna skulle vilja vara praktikant resten av mitt liv. :) Eller kanske inte så länge, men länge till. 11 fjuttiga veckor går fort och när man väl kommit in i allting så är tiden slut. Jag har förstås en till praktik att se fram emot, men det är också elva futtiga veckor. Tycker att vi också borde ha 20 veckor som så många andra har. Så att man hinner göra något ordentligt. Men nu ska jag sluta sura och försöka tänka på hur lång en månad är egentligen. :) Nästan oändligt lång om jag frågar min treåring. Önskar att jag kunde koppla in ett barnperspektiv lite nu och då när det behövs. Så skulle det bli en bättre balans tycker jag.
Hur som haver...jag har inte haft någon blogglust alls på jättelänge. Ullaredsresan gick bra och jag fick en massa bra saker shoppat. Som alla julklappar till exempel. Det är ju fantastiskt för att vara mig att vara klar med julhandeln redan i början av december. Eller, klar blir man väl aldrig, men i stort sett iaf. :) Vi brukar ju alltid vara ute sista veckan och svettas runt bland alla andra sistaminutenmuppar. :) Men inte i år inte. Dessutom har vi köpt en familjepresent som jag tror att alla kommer att uppskatta väldigt mycket. :) Eller kanske Marcus och jag mest av allt. Det är iaf Kinect, en konsoll till Xbox 360 som verkar väldigt skojig. Jag hoppas att den dimper ner i brevlådan lagom till jul så att vi kan slå in den fint och låtsas som att tomten varit här och lämnat överraskningar. :)
Jaha. Mer då. Frissan idag. Ljuvliga Maria gjorde mig toppfin igen, som vanligt. Nu är den hemska utväxten borta och jag känner mig två kilo lättare utan allt hår. :) Jag vill aldrig mer ha långt hår. Kort är min grej helt enkelt. Aj lajk it alaa..
Kameran min har jag knappt rört vid på alldeles för länge. Men alltså..den här praktiken..den tar upp all min tid. Inte ens Udden har jag hunnit till på dessa 6 veckor. Det är verkligen urtrist att jag inte hinner med allt roligt som jag vill, men samtidigt så vill jag ge allt när jag är på förvaltningen. Det ger mig så himla mycket så jag vill få ut så mycket det bara går. Ja..nej..nu var jag där igen..praktiken alltså. :) Ni måste ju vara spylessa på mitt tjat vid det här laget.
Jo. Luciafirande på dagis idag. :) Vilya var lucia och Silas var pepparkaksgubbe. Mina söta små troll. Mor- och farföräldrar var med och jag såg hur stolt Vilya var av att se sin familj. Hon satt så fint på sin plats hela tiden med kronan tänd och sjöng duktigt i alla låtarna. :) Mitt mammahjärta sprack minst tio gånger. Silas var nöjd en stund, men när det började trängas en massa människor framför honom så blev det obehagligt. Då fick han sitta i Lisbeths knä. :) Lisbeth alltså..hans favvofröken. När jag säger hennes namn så säger han "mamma". :D Ja, det är ju skönt att han har en trygghet på det ställe som han spenderar lika mycket tid på som hemma.
Nej...nu har jag svamlat tillräckligt. Hoppas att min man kommer hem snart. Jag avskyr verkligen när han jobbar kväll.

Äventyr

Klockan tre i natt startar färden.
Jag hoppas verkligen att vi kommer dit och hem helskinnade.