Pirr!

Jag fick just bekräftat att det kommer ett paket till mig/oss i mitten av nästa vecka. Iiiiiiiiiiiiiiiiih!!!!

Regn och rusk

Alltså shit, vad det regnar! Inte direkt superkul väder direkt. Men man ska ju faktiskt inte klaga, det är ju trots allt en svensk sommar. :) Igår var det en jättefin kväll...ett tag i alla fall. Vi styrde hela familjen mot stadsparken där det skulle vara en talangtävling i musik. Vi åt middag på restaurangen och hejjade på vår vän Mårten som faktiskt var en av dom som gick vidare till final. Hejja hejja!! Skitkul verkligen. Men det dröjde inte så länge innan det började dugga och till slut stod det som spön i backen. Tur att vi valde en plats under parasollet. :) För det var ju fortfarande skönt i luften. Barnen var lite fundersamma i början, dom är inte direkt vana vid att vi gör kvällsutflykter så där. Rutinmänniskor är vi alla fyra in i benmärgen och när klockan slog sju var det bara att packa ihop och bege sig hemåt. Då hade Silas talat om mer än en gång att han inte alls tyckte att det var så roligt det här. Jaja...det kommer en tid efter den här småbarnstiden också. Då man kan göra lite mer impulsgrejer. Just nu har vi rutiner och tider som gör att familjen fungerar som den ska. Då är det bara att gilla läget.
Nu är det bara en månad kvar tills skolan börjar igen. Jag längtar verkligen! Barnen börjar skola in på dagis om en och en halv vecka ungefär och sen kommer tiden bara att rulla på. Tror att den här sista månaden kommer att gå jättefort. Inte mig emot. Jag skulle gärna ha sommar i några månader till, men det ska bli otroligt skönt att komma igång med det vanliga livet igen. Mer tider och rutiner. :) Så att kontrollbehovet stillas lite. Då mår Veronica bra. Undrar förresten vad det är för människor som går i min nya klass. Vi är ju tre tjejer som kommer tillbaka, som fick barn ungefär samtidigt, så jag är inte helt ensam. Jag hoppas lite att det är någon mer från Katrineholm som man kanske kan pendla tillsammans med. Det vore ju himla bra och roligt. Fast nu kommer jag ju ha Hanna som tågkompis. :D Det är ju faktiskt helt galet fantastiskt!!
Jag har ett litet lyckorus i magen idag också. Eller egentligen är det ett gigantiskt lyckoflimmer i hela kroppen, men jag kan av någon anledning inte glädja mig förrän jag vet till 100%. Eller vet gör jag ju men det handlar nog mer om att jag måste se det med egna ögon. :) Så jag säger ingenting mer. Förrän jag vet.  Förrän jag ser.

Planering

Ja, jag drömmer ju fortfarande om en egen systemkamera. Så här 10 år senare. Den har av någon anledning alltid blivit bortprioriterad och nu sitter jag här och är mer besatt än vanligt. Glor på Fotosidan.se och googlar fram bloggar där folk visar sina bilder och recensioner av kameror. Jag kan inte få nog helt enkelt. Kruxet är väl att jag aldrig kan nöja mig. Nu finns det ju kameror för väldigt hyffsade priser, men jag kan ju aldrig välja något för ett hyffsat pris. Nej, nej..för dom kamerorna är jag rädd att jag tröttnar på för fort. Jag vill ha något som jag vet att jag kan jobba med. Hur som helst så har jag nu börjar glo efter snygga kameraväskor. För att rikta min besatthet åt ett annat håll helt enkelt. :) Golla har väldigt fina väskor till allt från mobiltelefoner till systemkameror och datorer, men jag skulle ju vilja ha något annat. Något som ingen annan har. Så efter lite letande hittade jag en insats som man kan lägga i vilken väska som helst, för att kameran och objektiven ändå ska ligga skyddat.
Det gör ju helt klart att utbudet på kameraväska växte avsevärt. Med en sådan skulle man ju kunna ha en riktigt snygg väska att förvara sin bebis i. För det är klart att man ska kunna hitta något för alla smaker även när det gäller väskor.
Vad sägs om dom här? Söta som sockerbitar:
Eller kanske något mer rivigt?
Min personliga favorit måste nog ändå bli denna 80-tals dängan:
De två översta väskorna kommer från Asos och resten från Shock.


Ja, som sagt, nu finns det plötsligt en hel uppsjö av nya möjligheter och det gör ju inte beslutsångesten mindre direkt. Vilken tur att insatsen kan tas ut så att man kan byta väska efter humör. :-) Det kan ju inte bli bättre.

Välkommen lilla loppa

Jag har glömt att skriva om nykomlingen i familjen. Lilla Ebba, 16 veckor, flyttade hem till oss förra måndagen. Vi har pratat ett tag om att vi kanske var sugna på en liten kisse till men eftersom vi har en rätt så bestämd katt-tant här hemma redan så var vi tvungna att hitta absolut rätt. Vi tror att det blev absolut helt rätt. Hon är korsning mellan skogis och birma och det raraste man kan tänka sig. Både Vilya och Silas är överlyckliga. :)

Regnig måndag

Lite ironiskt är det. När regnet äntligen kommer så försvinner vattnet i kranen. :) Man ska inte tro att man kan få allt här i livet. Men förhoppningsvis så ordnar Vingåkers kommun till det under dagen. Det är vid dessa tillfällen som man inser hur beroende man är av dagens standard. Inget vatten..nehe..men Silas ska ju äta gröt till frukost. Och välling senare. Och tvätta händerna sen? Diska? Gå på toa? Man blir väldigt strandsatt och handikappad. Men det rinner en liten svag stråle så allt det där har vi lyckats med. Förutom diska då.
Det är ganska skönt att det är lite risigt väder nu så att man kan vara inomhus också. Nu regnar det i och för sig inte, men jag är seg som en godisråtta och har ingen lust att kuska ut i blåsten. Nej, det blir lite städning och pul istället. Får besök av moster i eftermiddag så lite socialt kaffedrickande hinner vi med även denna dag. :) Mysigt.
I lördags var vi på Kolmården hela familjen. Vår 6åriga bröllopsdag firades med barnen och då blev det en tripp till djurparken. Trots att det regnade till och från hade vi jätteroligt. Men jag blir lika förvånad varje gång vi åker dit, i minnet är det så enormt stort där borta men efter varje tripp så undrar jag om vi inte missade hälften. För det känns inte stort längre. Förmodligen är det barnminnet som lever kvar. Här kommer lite bilder från dagen.

Tävling

Jag är med och tävlar om en kamera. Minsann.
Klicka här!

Silas födelsedag

Grattis på din första födelsedag, min lilla prins!

Balett

Jag vet inte hur det kommer sig men jag har alltid varit näst intill besatt av balett. Inte så att jag ville dansa det själv, jag har varken kroppen eller tålamodet, men att se på. Jag brukar googla fram fotoprojekt på balettdansöser och njuta av skönheten. För mig finns det inget annat objekt som är så underbart att fota, man kan få så grymt fina och estetiska bilder. Projektarbetet i foto sista året på gymnasiet ägnade jag åt att plåta en balettdansös och det var fantastiskt, även om det inte alls gick så bra som jag tycker att det borde. :) Men vi hade fantastiskt roligt. Och om man läser inredningsbloggar med shabby chic-stil så ser man ofta att det hängs puderrosa, slitna tåspetsskor lite här och där. Också det faller jag för direkt. Kläderna, rörelserna, människorna ja hela baletten (!) faschinerar mig! Tänk er att spendera en dag på balettakademien med en kameralins framför ögat...å vilken dröm det vore!