Krims krams

Från Ilva.

Om dygnet hade fler timmar...

Det är bara att inse att man inte hinner mycket annat än praktiken just nu. Kalenderns alla dagar är fullproppade med spretiga anteckningar och huvudet är så fullt när jag kommer hem att jag bara vill stirra in i väggen. Bara en liten, liten stund. :) Nu är introduktionsnervositeten över och allvaret har hoppat in i bröstet, det känns verkligen. Allting jag möter väcker många tankar och funderingar vilket ganska naturligt leder till bearbetning av mig själv. Det känns som att jag är ett enda stort filter som alla intryck ska silas igenom innan det kan registreras ordentligt. Jag förstod ju ganska snart att min praktikplats skulle kräva ganska mycket av mig, men man vet ju inte riktigt hur mycket förrän man är mitt uppe i det. Och det här kräver sin man, helt klart. Fast jag känner samtidigt att det är något som jag kan hantera. Vilket ju är huvudsaken. Det är så sjukt givande. Har jag sagt det förr? :) Jag känner mig som en papegoja, men det är ju sant. Nu väntar lite skoj också i form av julfester både i stort och smått. Det känns nästan som att jag tillhör ett arbetslag igen. Det var länge sen. :)

Lady Dahmer

Jag är så imponerad av den här kvinnan!

Publicerat

Det är ju alltid lite speciellt att se sina bilder i en tidning!!
SM i Makeup, Allt för hälsan-mässa
VIP-invigning av ny butik i Katrineholm

Ursula och Märta

Det finns många själar där ute som behöver trygga hem. Både djur och barn. Längtar du/ni efter en fyrbent vän så tycker jag att det är värt att kika in hos de olika organisationer som tar hand om individerna som blir över, dom som inte har någon annan i världen. På Hundstallet väntar till exempel systrarna Märta och Ursula på att någon av besökarna ska bli deras egna husse eller matte.

Brrr

Ja, vintern har sin charm och är väldigt vacker. Absolut. Men jag avskyr verkligen att frysa. Och nu fryser jag hela tiden! Inne som ute. Tänker på vintern då jag var gravid med Silas och hur jag gick runt med min vårjacka uppknäppt eftersom jag var så tjock att den inte gick att knäppa. Och jag trivdes med det för hela jag var varm som en kamin! Från topp till tå. Önskar att den där gravidkaminen kunde komma tillbaka, utan bebis :), bara för vintersäsongen liksom. Det vore himla skönt. Nu vill jag inte ens gå ut. Jag vill inte skrapa rutor eller sätta mig i en kall bil. Jag vill inte gå promenader med kylan bitandes in i benmärgen. Jag vill inte! Jag vill gå i ide eller emigrera till varmare breddgrader. Fast jag tycker inte om att svettas heller. Finns det något land jag kan flytta till som har vår året runt? :) Med lagom utetemperatur dygnet om gärna.
Trots kylan så springer dagarna förbi. Snart är det helg igen och det känns ju som att det nyss var lördag. Hur ska man hinna med i svängarna?? Praktiken blir bättre och bättre för varje dag, förmodligen är det för att mitt hår börjar lägga sig ner lite och huvudet hänga med. Önskar att jag kunde snabbspola fram till januari 2013 när jag tar min examen för jag vill verkligen ut i arbetslivet. Samtidigt som jag känner att dom här två åren är otroligt viktiga och nödvändiga. Nästa höst är det ju dags för praktik igen så då har jag ju något att se fram emot. När tiden flyger fram så här fort så är vi snart där igen. :) Och vips så är det 2013 också...fast neee..det känns väldigt långt dit ändå. Suck.
Nu skäller min man på mig för att jag påbörjade ugnsrengöringen men fastnade här för att det visade sig vara det tråkigaste i världen just nu. :) Herrå!

Det går framåt...

...sakta men säkert. :) När jag började i januari hade jag 30 kilo kvar till målvikt.

Vackert

Nu börjar det där okontrollerbara suget sätta igång känner jag!

Önskelista från H&M

 

Det är mycket nu...

...men jag gillart! Undrar om det bara känns som så eller om håret faktiskt står rätt ut hela tiden?

Hysteriskt hektiskt

Hur kommer det sig att jag är så lyckligt lottad att jag får göra allt jag älskar att göra plötsligt?? Dess värre så finns det ingen ork kvar till bloggen, och det grämer mig lite. Jag har ju en tanke med den. Att jag vill lite mer. Men men...Det kommer kanske en tid då det finns mer energi att lägga på den. Idag har jag varit i Stockholm och plåtat SM i Makeup på mässan i Älvsjö. Det var så himla roligt, ska ni veta. Energikick minst sagt. Jag glömde att ta bilder med min egen kamera som jag hade tänkt. Dumt.
Den här väskan damp ner i brevlådan igår. Jag vann den i en bloggtävling och den kommer från ett företag som heter Nuk Nuk. Ojojoj, vad snygg den är, kan jag säga. :)

Dansande fjäril

Vilya och Silas fick vardagspresenter idag. Silas tyckte förstås mycket mer om Vilyas present än sin egen. :) Jag hade det på känn i affären och borde egentligen ha köpt en egen till honom, men jag vet en pappa som inte alls hade tyckt samma som jag. Vingarna och diademet åkte i alla fall på efter mycket suktande och med nätta små danssteg susade han genom huset. Det strålade om honom verkligen. Och mitt hjärta sprack i tusen bitar. Han var så söt, så söt...
Ikväll har jag fotat med Succé på B-Youngs invigning och är verkligen i extas. Gud, vad jag älskar att arbeta med kameran! Just nu lever jag på endorfinkicken och försöker att inte tänka på hur bra eller dåligt det blev. Det var bara så jäkla kul!!

Tisdag

Andra dagen på praktiken är avklarad och jag är trött...men lycklig! Jag älskar allt och fullkomligt suger åt mig av all information och alla möten med dessa härliga människor så energinivån blinkar rött när jag kommer hem. Andra dagen av elva veckor. :) Tiden går fort men än så länge är det massor kvar. I morgon har jag hemmastudier och det är ju verkligen dötråkigt. Även om jag förmodligen behöver en liten paus för att kunna reflektera och börja på seminarieuppgiften så vill jag inte alls vara ledig. Jag vill vara där och göra intressanta saker. Men på torsdag är jag tillbaka och då blir det en lång dag. Det gillas starkt. I morgon ska jag även förbi Succé och hämta kameran. Börjar få lite lätt hybris över att jag i två svaga ögonblick tackat ja till två fotouppdrag för dem. I morgon är det B-Young som har VIP-invigning och på lördag är det mässa i Älvsjö där jag ska fota SM i Makeup som Sofie ska skriva om. Jag kan inte ens beskriva vilken prestationsångest jag får. Den tar över hela mitt humör och gör mig stingslig mot min omgivning och i uppror inombords. Det är den stora anledningen att jag sa ifrån till Kuriren när jag jobbade där. Jag hittade inte någon inre styrka till att hantera prestationsångesten. Kanske är det för att jag aldrig riktigt känt mig bra på att fotografera. Bildögat vet jag att jag har, men tekniken har jag inte lika stort intresse för och utvecklas därför i snigelfart. Det är svårare att handskas med sådant som man känner sig osäker på, helt klart. Men vi får väl se. Jag får i alla fall privilegiet att använda mig av deras underbara utrustning, bara det gör ju att jag vill skrika rätt ut av lycka. :) Så förhoppningsvis kan den hjälpa mig att få fram några hyffsade bilder. Och förhoppningsvis kan dom se hyffsade ut i mina ögon också.

Vacker konst

Hos Anarkitty!

Tandvärk

Sofia

Helgen

Helgen har svischat förbi och varit full med ös helt enkelt. Fredagkvällen och halva natten spenderade jag på en rockclub i Nyköping med min fina vän Sofia. Raubtier stod på scenen och jag följde med som sällskap. Det blev en hit. Vi har verkligen hur roligt som helst trots att vi var nyktra. ;) Eller kanske just för att vi var nyktra. Jag vet inte. Kul var det i alla fall. Jag kan verkligen rekomendera Temakrogen och deras spelningar. För er som tycker om den sortens musik förstås.
Lördagen blev ett töcken av trötthet pga på tok för lite sömn. Men vi hann med lite höstmässa och middag hos farmor. Barnen fick äntligen klippa kalufserna också. Så nu ser Vilya vad som händer i världen. :)
Sofia är älskad av inte bara mig utan även mina småttingar. :) Hon är Vilyas stora favorit och ni kan ju tänka er lyckan i min lilla tjejjas kropp när hon hittade henne sovandes i vår soffa i lördags morse. :) Härliga unge och härliga vän.
Visst är hon vacker??

Färdig!

Tentan är färdig! Fast jag ska ändå vänta med att skicka in den tills i morgon för jag har visst drabbats av den obligatoriska hemtentaångesten. En hemtenta blir man nämligen aldrig färdig med. Det kan ändras och pilliduttas hur mycket som helst, förstår ni, tills man med tvång och övertalning får skicka in den till urkund och då finns det ingen återvändo. Då är den färdig. Så...det kanske betyder att jag inte är färdig än? Crap! Men i morgon är den färdig. Helt färdig och skickad och ur världen för några veckor. Har en dålig magkänsla med den här men hoppas att jag blir godkänd. Hoppas hoppas. Det är inte roligt att ha något hänga efter sig när man påbörjat en ny kurs. Och på måndag startar ju praktiken. :) Det är lycka upphöjt till tusen. Och nervositet gånger hundra. Jag ser fram emot det så galet mycket. 11 hela härliga veckor på socialtjänsten. :) Jag kan förstå att det låter knäppt, men så är det. Härliga, roliga veckor av en massa lärande. Fast kanske jobbiga också. Sorgsna och påfrestande. Jag vet ju inte. Men jag försöker att förbereda mig i tanken så mycket som möjligt. Ooops..nu är det paradise hotel och sen ska jag kika på några avsnitt av Vampire Diaries. Ljuva tentafria kväll!! :D Godkväll på er alla fina där ute!

Melissa Horn

Jag kan inte skilja på
Fantastisk röst, texter som äter sig in och musik som smeker själen.
Min favorit just nu.

Kärlek

Jag saknar mitt hjärta och jag avskyr att det inte finns tid till att umgås så mycket som jag vill. Men nästa vecka har jag två inbokade event där jag ska få utnyttja henne till max. :) Det ser jag verkligen fram emot. VIP-invigning på B-young och Smink-SM i Älvsjö. Jag har en magkänsla som säger mig att vi kommer att ha roligt tillsammans. :D
Ni förstår att jag pratar om min kamera va???

Titanringar

Våra vigselringar är av titan och jag älskar dom verkligen. Så tidlösa, vackra och tåliga. Efter 8 år som förlovade och 6 år som gifta har jag fortfarande inte tröttnat eller funderat på om vi skulle ha valt en annan design. Det är ju ett tecken på att vi valde rätt från början. Jag har däremot tänkt länge att jag skulle vilja ha en till ring. :) Har hintat litet till min man att jag vid något bra tillfälle önskar mig en, kanske till vår tioåriga bröllopsdag...fast det är långt dit. :) Och att ha tålamod tillhör inte min personlighet. Dessa ringa kommer från Zelini Accessories och är så himla vackra! Hint hint! ;)

Guldäpplet 2010

Jag är lite extra glad och stolt idag eftersom Martin kammade hem utmärkelsen Guldäpplet 2010. :) Är inte det minsta förvånad...bara glad. Grattis grattis grattis!!!

Tentaplugg

Så här ser det ut hemma hos mig precis just nu. Tentaskrivning i utvecklingspsykologi. Det är därför bloggen hamnar lite vid sidan om när det gäller uppdateringar. :)